Uitvaartverzekering vergelijken

Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering te hebben in Nederland, maar met een uitvaartverzekering worden alle kosten gedekt voor de uitvaart. Met deze verzekering worden de nabestaanden niet geconfronteerd met de onkosten die een uitvaart met zich mee brengt. De uitvaartverzekering staat ook wel bekend als de begrafenisverzekering. Vooraf wordt er een bedrag bepaald waarvoor de verzekernemer zich wil verzekeren bij een uitvaart, dit bedrag bepaald ook direct de premie voor de uitvaartverzekering. Het vastgestelde bedrag komt vrij bij het overlijden van de verzekernemer, hiermee kunnen de onkosten worden vergoed voor een crematie of begrafenis. Het vastgestelde bedrag kan eens in de zoveel tijd worden herzien, om in alle tijden er voor te zorgen dat de nabestaanden niet voor een verrassing komen te staan na de uitvaart. Het is niet altijd noodzakelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten, dit is bijvoorbeeld niet nodig als er is gespaard voor de onkosten. De uitvaartverzekering biedt zekerheid voor alle onkosten tot het vast gestelde bedrag vanaf de dag dat de eerste premie voldaan is, dit is het grote voordeel van een uitvaartverzekering. Door een uitvaartverzekering te vergelijken kunt u tegenwoordig al heel wat euro’s besparen. We hebben voor u de beste 3 uitvaartverzekeringen geselecteerd op basis van prijs en kwaliteit.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een begrafenis of crematie?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wordt er vooraf een bedrag bepaald die de onkosten dekt voor een begrafenis of crematie, dit bedrag zal altijd terug te vinden zijn in de polis. Het verzekerde bedrag kan soms als nog niet voldoende zijn, dit kan komen door de de persoonlijke wensen van de verzekerde. Het is daarom verstandig om vooraf ook te bedenken hoe de uitvaart er uit moet komen te zien, zodat de onkosten ongeveer berekend kunnen worden. Dit allemaal in het voordeel van de nabestaanden, want gaat een uitvaart boven het verzekerde bedrag uitkomen dan dienen de nabestaanden dit te vergoeden. De onkosten voor een uitvaart in Nederland liggen gemiddeld rond de € 7.000,- maar hoe meer wensen de verzekerde heeft hoe meer de uitvaart in zijn totaal zal gaan kosten.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering

Er zijn heel veel verzekeringsmaatschappijen die een uitvaartverzekering aanbieden en het is daarom verstandig om meerdere verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Dit kan heel simpel en snel via het internet waar meerdere vergelijkingswebsites te vinden zijn die alle verzekeringsmaatschappijen al op een rijtje hebben gezet. Houdt ook altijd rekening met de eigen voorkeur en de wensen om zo een goede uitvaartverzekering af te sluiten. Het vergelijken is voornamelijk verstandig omdat de premie per verzekeringsmaatschappij nogal verschillen. De uitvaartverzekering keert vergoedt allen de onkosten voor een begrafenis of crematie, het is dus niet mogelijk het resterende bedrag te laten uitkeren. Lees voor het afsluiten altijd goed de polisvoorwaarden door om niet voor verrassingen te komen.