Met een reisverzekering worden onverwachtse kosten tijdens een reis of een vakantie gedekt door de verzekering. Een reisverzekering dekt in de meeste gevallen materiele schade als persoonlijk letsel. De schade die een reisverzekering dekt kan bijvoorbeeld zijn verlies of diefstal van de bagage, medische kosten en kosten voor een onverwachts langer verblijf op de plaats van de bestemming. De schade moet altijd wel direct gemeld worden bij de verkeringsmaatschappij, om in aanmerking te komen voor de dekking.

Een reisverzekering heeft altijd een basisdekking en daarnaast kunnen er aanvullende dekkingen worden toegevoegd om zo verzekerd mogelijk op reis te gaan. Bij een reisverzekering is hulpverlening door de alarmcentrale altijd onderdeel van de basisverzekering. Naast een reisverzekering kan er ook nog een annuleringsverzekering worden afgesloten, deze verzekering komt van pas als de reis door dringende omstandigheden geannuleerd moet worden of wanneer de reis vroegtijdig afgebroken moet worden.

Een reisverzekering is een schadeverzekering en deze kan gezien worden als een aanvulling op alle andere verzekeringen, zoals een autoverzekering en zorgverzekering. Wanneer de de dekking binnen deze verzekeringen valt hebben deze voorrang op de dekking van de reisverzekering. Reisverzekeringen dekken over het algemeen alleen schade die wordt gemaakt of opgelopen tijdens een vakantie en niet tijdens een zakenreis.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Bij een reisverzekering is het mogelijk om een keuze te maken tussen een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. De keuze tussen de twee soorten reisverzekeringen is sterk afhankelijk van hoelang de reis gaat duren en hoe vaak er per jaar op reis wordt gegaan. In de regel geldt wanneer er vaker dan een keer per jaar op vakantie gegaan wordt de doorlopende reisverzekering voordeliger uitvalt dan een kortlopende reisverzekering. Het is verstandig om verschillende reisverzekeringen met elkaar te vergelijken en een goede berekening te maken welke soort reisverzekering het voordeligst is, een kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Premie van een reisverzekering

Er zijn veel inhoudelijke verschillen bij reisverzekeringen, maar er zijn daarnaast ook premieverschillen. De vergelijking van de premie is ook meer dan de moeite waard wanneer er gesproken wordt over een reisverzekering. Het is van belang om het totaal pakket per verzekeringsmaatschappij te vergelijken met andere aanbieders om zo op de voordeligste premie uit te komen. Daarnaast is het belangrijk om de eigen wensen en behoeften per verzekering te vergelijken i.v.m. de afweging tussen prijs en kwaliteit per verzekeringsmaatschappij.

Het vergelijken van verschillende reisverzekeringen

Er zijn meerdere aspecten waarop een reisverzekering vergeleken kan worden. Het vergelijken kan het beste online, omdat alle aanbieders van een reisverzekering hier goed te vinden zijn. Bij het vergelijken van een reisverzekering moet er altijd rekening gehouden worden met de eigen wensen en behoeften om zo te voorkomen dat er geen aanvullende dekkingen worden afgesloten waar niemand op zit te wachten. Bij het vergelijken is het handig om direct de goede dekking door te geven, want er is keuze tussen Europese dekking en wereldwijde dekking. Er zijn veel grote verzekeringsmaatschappijen waar een reisverzekering afgesloten kan worden, maar er zijn ook aanbieders die gespecialiseerd zijn in reisverzekeringen. Lees bij het vergelijken altijd goed de polisvoorwaarden door, deze verschillen nog al per verzekering. Een reisverzekering afsluiten kan heel eenvoudig via het internet, zolang de reisverzekeringen goed met elkaar vergeleken zijn!