Autoverzekering vergelijken

Vandaag de dag is het erg nuttig en raadzaam om een autoverzekering te vergelijken. Door een autoverzekering te vergelijken kunt u al gemakkelijk honderden euro’s per jaar besparen. Wij van verzekering-vergelijken.eu hebben voor u een eenvoudige tool op de website geplaatst, waar u gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering kunt vinden. Het enigste wat u moet doen is de gegevens invullen en u krijgt direct te zien, welke autoverzekering het beste bij u past.

Info autoverzekeringen

Alle eigenaren van auto´s met een Nederlands kenteken zijn verplicht om de auto te verzekeren, het maakt voor de Nederlandse wet niet uit of het gaat om een nieuwe auto, tweedehandse auto of zelfs wanneer de auto stil staat in de garage zolang de auto ingeschreven staat op het kenteken is het verplicht de auto te verzekeren. Er zijn enorm veel mogelijkheden met betrekking tot het afsluiten van een autoverzekering. Online kan iedereen snel en eenvoudig de verschillende verzekeringsmaatschappijen die een autoverzekering aanbieden vergelijken. Via het internet kan direct bekeken worden wat de autoverzekering dekt en welke aanvullende autoverzekeringen er allemaal zijn.

Welke mogelijkheden zijn er voor de dekking bij een autoverzekering

Er zijn drie verschillende mogelijkheden qua dekking voor een autoverzekering. De keuze uit de verschillende dekkingen hangt af van het automodel, gewicht, aantal kilometers en uit welk bouwjaar de auto stampt en niet te vergeten de eigen wensen voor een autoverzekering.
De drie dekkingen die verzekeraars aanbieden voor een autoverzekering zijn:

WA verzekering

WA plus beperkt casco

WA plus volledig casco

WA verzekering (wettelijk aansprakelijkheids- verzekering)

De wettelijk aansprakelijkheids- verzekering is wettelijke verplicht om af te sluiten in Nederland. Auto´s die veelal alleen een WA verzekering hebben, zijn auto´s met een bouwjaar van tien of meer jaren terug. Met deze verzekering is de auto verzekerd voor schade die toegebracht is aan derden of de eigendommen van derden.

WA plus beperkt casco

Na de WA verzekering komt de WA plus beperkt casco verzekering, dit is een uitgebreidere soort verzekering dan de WA verzekering. Een WA plus beperkt casco verzekering biedt zekerheid zoals de WA verzekering aan derden en eigendommen van derden, maar ook schade aan het eigen voertuig zijn verzekerd zoals storm, diefstal, aanrijding met dieren en ruitschade. Deze verzekering wordt over het algemeen afgesloten voor auto´s met een bouwjaar tussen de 10 en 4 jaar geleden.

WA plus volledig casco (All risk)

De meest uitgebreide verzekering voor een auto is de WA plus volledig casco of terwijl de all risk verzekering. Deze vorm van verzekeren dekt niet alleen de schade aan derden maar ook de schade aan het eigen voertuig verzekerd is. Naast de wettelijke verplichte WA verzekering is de auto bij een WA plus volledig casco ook verzekerd voor diefstal en vandalisme door derden. De allrisk verzekering is een veel afgesloten verzekering voor nieuwe auto’s tot vijf jaar oud.

Een auto verzekering kan naast de hierboven benoemde verzekeringen uitgebreid worden met aanvullende verzekeringen, waarmee nog meer zekerheid gecreëeerd word. Er zijn diverse aanvullende verzekeringen die meer zekerheid en veiligheid bieden naast een WA, WA plus beperkt casco of een WA plus volledig casco autoverzekering. Aanvullende autoverzekeringen zijn niet verplicht om af te sluiten maar ze bieden wel extra zekerheid. De aanvullende verzekeringen die naast een autoverzekering afgesloten kunnen worden zijn.

Ongevallen inzittendenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Schadeverzekering inzittenden

No claimbeschermer

Ongevallen-inzittendenverzekering

Een autoverzekering kan worden uitgebreid met een ongevallen inzittendenverzekering. De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid om naast de auto ook de inzittenden mee te verzekeren. Ongevallen-inzittendenverzekering biedt zekerheid als er na een ongeval blijvende invaliditeit ontstaat of wanneer er tijdens een ongeluk de bestuurder en/of passagier overlijdt. De verzekeraar heeft in de polisvoorwaarden opgenomen welke bedragen er worden uitgekeerd bij blijvend invalide of bij het overlijden na een ongeluk.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering kan in combinatie met een autoverzekering worden afgesloten als extra zekerheid. Na een ongeval met de auto kan er een geschil ontstaan en met een rechtsbijstandsverzekering wordt er juridisch advies en deskundige rechtshulp aan de verzekernemer verleent. Dit geldt bij materiëele schade en letselschade die is ontstaan door het ongeval. De verzekeraar heeft in de polisvoorwaarden precies opgenomen wat er met de rechtsbijstandsverzekering verzekerd is, dit kan namelijk per verzekeraar schelen.

Schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden is een extra zekerheid voor de inzittenden die worden vervoert in de auto. Wanneer de inzittenden betrokken zijn bij een ongeval met een ander voertuig en ze hebben materiëele of letsel schade, dan vergoedt de schadeverzekering inzittenden deze onkosten. De schade die bijvoorbeeld vergoed worden zijn smartengeld, vervangend vervoerkosten, inkomstenderving, ziekenhuiskosten, uitvaartkosten en materiëele schade aan kleding, smartphone en bagage.
De schadeverzekering inzittenden is autogebonden en dat betekend dat deze verzekering voor ieder voertuig moet worden afgesloten. De premie voor schadeverzekering inzittende verschilt per verzekering en is sterk afhankelijk van de verzekerde bedragen.

No claimbeschermer

Een wenselijke aanvulling voor een autoverzekering is de no claimbeschermer, Met de aanvullende no claimbeschermer kan er zonder gevolgen geleden of gemaakte schade worden geclaimd bij de verzekeraar waar de auto verzekerd is. Wordt er tussentijds overgestapt naar een andere verzekeringsmaatschappij dan vervalt de no claimbeschermer. Verzekeringsmaatschappijen controleren namelijk de schadevrije jaren en de schade met de no claimbeschermer geclaimd zijn worden dan wel meegeteld bij de nieuwe autoverzekering. De premie die betaald wordt is sterk afhankelijk van de trede waarin de verzekernemer zit. Let goed op want de no claimbeschermer geldt alleen bij de verzekeringsmaatschappij waarbij de auto verzekerd is en is niet overdraagbaar aan een andere verzekeringsmaatschappij. Uitgebreider uw autoverzekering vergelijken? 12autoverzekering.nl